Vi använder oss av första- och tredjeparts-cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att använda denna webbplats, accepterar du våra riktlinjer. Om cookies på retrospelboxar.se.

Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Pris

Pris

  • 3,00 kr - 19,00 kr

Media Land

VHS (Video Home System) är ett format för videobandspelare med kassettband som media vilket lanserades i september 1976 av JVC. VHS blev det totalt dominerande systemet på konsumentmarknaden, där den under det så kallade "videokriget" under 1980-talet konkurrerade ut de alternativa Betamax- och Video 2000-systemen. Under en stor del av 1990-talet var VHS standard för hemmavideo. När DVD först kom ut 1996 började VHS långsamt gå tillbaka till förmån för DVD.

CD (av en. Compact Disc, 'kompaktskiva') är ett optiskt lagringsmedium där informationen är mekaniskt lagrad i form av gropar med varierande längd, längs cirkulära spår, vilka avläses med en laser. Lasern känner av ojämnheterna i den reflekterande ytan och omvandlar dessa till en digital signal vilken i sin tur avkodas och omvandlas till data. En CD-skiva är 12 cm i diameter. Beteckningen CD syftar oftast på vanliga ljudskivor (fonogram) som följer standarden CDDA. Andra standarder är CD+G (ljud-CD med grafik), CD-MIDI (ljud-CD med MIDI-spår), CD-i (interaktiv CD) och VCD (video-CD, vilket inte är samma sak som DVD, även om de flesta DVD-spelare även kan spela VCD).

Dvd (förkortning av digital versatile disc, eller digital video disc) är ett digitalt optiskt lagringsmedium utvecklat av Philips och Sony 1996, som ersatt videokassettband och laserdisc,[1][2] men dess användningsområde omfattar även musik och bilder i olika format samt generell datalagring, vilket gör att dvd utgör ett alternativ till CD, med fördelen att dvd har högre lagringskapacitet. Den 15 juni 2003 gick dvd-uthyrningen om vhs-uthyrningen i USA.[3] Efterträdaren till dvd är Blu-ray Disc.[4][5][6]

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/VHS • https://sv.wikipedia.org/wiki/CD • https://sv.wikipedia.org/wiki/DVD

Media Land

Aktiva filter