Vi använder oss av första- och tredjeparts-cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att använda denna webbplats, accepterar du våra riktlinjer. Om cookies på retrospelboxar.se.

Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Pris

Pris

  • 3,00 kr - 19,00 kr

Playstation Nation

Sony Playstation (PS1 eller PS) är en CD-baserad TV-spelskonsol tillverkad av Sony och introducerad i Japan den 3 december 1994. Vid utvecklingen hade konsolen kodnamnet "Playstation X", där förkortningen PSX i vissa fall levt kvar. Denna spelkonsol blev en succé och såldes i mer än 100 000 exemplar redan första veckan och fram till och med juni 2005 hade 100 miljoner Playstation-enheter levererats.

Sony introducerade år 2000 en efterföljare, Playstation 2. Därefter kallades Sony Playstation för PSX och senare PS1 för att skilja den från efterföljaren. Den gamla modellbeteckningen PSX har senare använts på ett par modeller av Playstation 2 avsedda för den japanska marknaden, dessa är utrustade med en tv-mottagare och inbyggd hårddisk.

I slutet av 2004 släppte Sony Playstation Portable som blev den första portabla spelkonsolen från företaget. Den tredje uppföljaren till Playstation släpptes 11 november 2006 och var en stationär spelkonsol vid namn Playstation 3. Den 30 november 2013 släpptes den fjärde uppföljaren till Playstation, Playstation 4 i Europa. Playstation 5, den senaste uppföljaren, släpptes den 19 november 2020 i Europa.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Playstation

Playstation Nation

Aktiva filter