Vi använder oss av första- och tredjeparts-cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att använda denna webbplats, accepterar du våra riktlinjer. Om cookies på retrospelboxar.se.

19XX - In The Future... Vem, jag?
Mitt namn är Sebastian, och även om jag inte benämner mig själv som det, så är jag idag en spelsamlare. Eller spel... eh... spelare?

Jag började spela tidigare än 1988, men det var året när mina föräldrar gick samman och köpte mig en Nintendo 8-bit med Ice Climber! Dess för innan hade jag turen att spela Ataris Moon Patrol på arkad utomlands året innan och som nyfiken 6-åring tyckte jag det var riktigt häftigt. Men man kan säga att jag tyckte att NES'en slog lite högre, men Atari spelen var enklare att sätta sig in i.

Dock blev jag en inbiten Nintendo-nörd så Sega flög lite under radarn. Vilket jag fick uppmärksammat hos en god vän som hade en imponerande SMS samling (över 20 spel!!) som vi satt och spelade med. Några år och spel senare kom jag över en egen Sega Master System.

Det var dock med Super Nintendo som mitt spelintresse tog riktig fart. Anledning till att jag inte fastna för 8-bit (än om långt senare) var att jag var väldigt aktivt som barn och lekte ofta ute där cykel och skateboard (en HeatZone faktiskt) fångade mitt intresse.

En vän som spelade importspel visade mig spel som Super Castlevania 4, Contra 3 och det makalösa Street Fighter 2. Låt oss säga att jag rycktes med så nåt otroligt, och det cementerade mitt spelintresse.

Mitt egna Super Nintendo köpte mamma åt mig 1993 och det kom med Super Mario World, R-type och F-zero. Det köptes på Stor & Liten på Backaplan i Göteborg. Men bara för att vi inte hittade en Amiga 500 Cartoon pack...

...fortsättning följer som podd förhoppningsvis. :P

2014 - Skyddsboxar och spelboxar!
Jag såg skyddsboxar för första gången på RSM 2011 (om jag minns rätt). Det var ett fåtal SNES spel som jag såg skyddade och älskade iden om att kunna skydda (och samtidigt presentera) mina spel i hyllan. När mässan kom tillbaka 2012 gjorde jag som mål att köpa skyddsboxar till alla mina kompletta spel.

Till min förvåning var det i stort sätt ingen som visste var man kunde köpa dessa, och många säljare visste inte ens själva att skyddsboxar var en grej. Gissa om jag var besviken. Nåväl, tänkte jag - kanske nästa mässa.

I vänta på nästa mässa hälsade jag på en vän där vi lirade lite arkadspel (Neo-geo AES) och snackade spel. Jag gick igenom hans spelhylla och la märke till en nytt plastfodral, liknande VHS med ett nytt fint omslag. Spel var Secret Of Mana och jag tappade hakan. Detta var ju en perfekt grej för mina lösa spel. Och vad snyggt det såg ut i hyllan tyckte jag. Han berättade att han hittade denna låda på eBay.

Så fort jag kom hem så kontaktade jag säljaren i fråga och det ledde mig till en amerikansk sida med BÅDE dessa spelboxar och skyddsboxar! Jag blev helt från mig, här hade jag hittat en säljare med det jag letat efter och mer. Men nackdelen var ju just eBay med frakt och importkostnader. Efter långväga samtal med försäljaren fick jag tanken att detta, detta kan jag sälja i Sverige!

Jag tänkte att det finns många fler som jag som vill både skydda och boxa sina spel. Detta gav mig idén att själv sälja på nätet.

Sen att par år (i 9 år faktiskt, OMG!) har Retrospelboxar erbjudet kvalitativa skyddsboxar och för varje år växer utbudet. Men det absolut roligaste är dock att få designa snygga spelomslag och göra andra spelsamlare glada så att dessa kan visa upp sin samling snyggt i hyllan.

Mvh Sebastian